home mail sitemap
 
   
 
vissza

ügyfélszolgálatfutsal

Mezei-Vill Kft. Projekt összefoglaló

A cég vezetése nyitott volt kezdetektől az új és korszerű megoldásokra, főként azokra, amelyek a környezeti terhelés mérséklésével nagyobb hatékonyságot érhetnek el. Ezt tükrözi az új és Magyarországon első és egyedülálló LED világító test kifejlesztése.

A Mezei-VillKFt. ennek tudatában döntött egy energia hatékony világító test típus kifejlesztése mellett, az úgynevezett LED technológiájú Revolution STRIKE termékcsalád néven. Első körben a közvilágítási lámpatest kifejlesztésére került sor. A termék Magyarországon egyedülállóan rendelkezik azokkal a minőségi engedélyekkel, amelyek lehetővé teszik a közvilágításban való alkalmazását. A technológiának köszönhetően 50-80%-os energia megtakarítás érhető el. Minden típus magyar fejlesztésű és gyártású elektronikus tápegységgel üzemel, amely a közvilágítási hálózatokon előforduló igénybevételekre optimalizált. Az optikai rendszer a lehető leghatékonyabban irányítja a szilárdtest fényforrások által kibocsátott fényt a megvilágítandó területre. A lámpatest család formatervezésénél alkalmazott „Minimal Design” a legkülönbözőbb környezetekbe való illeszkedést teszi lehetővé. A hazai gyártású alumínium test és ház ellenáll az időjárás viszontagságainak és a közterületeken előforduló mechatronikai behatások, kiemelkedően magas élettartamot biztosítva a lámpatestnek.

A fejlesztési fázis után, következett a project második szakasza, melyben a cég a gyártásfejlesztésre koncentrált. A termékfejlesztés során létrejött lámpák valamennyi EU-s és tengerentúli szabványnak megfeleltek, TÜV minősítéssel rendelkeztek, illetve a legmagasabb minősítést kapták a bevizsgálások során. A cég által kifejlesztett termékcsalád így a bolygón bárhol alkalmazható, ahol hálózati áram van.

A kifejlesztett terméklista széles spektrumú, az egyszerű mellékutcai világítótesttől egészen az autópálya, sztráda világításáig mindent lefed. Továbbá az értékesíthető termékek között vannak még a köz- és magánterületek megvilágítására, díszvilágításra, speciális megvilágítások alkalmazására (pl. barlangok) alkalmas termékek is.

A gyártásfejlesztés és a szükséges hatósági engedélyek beszerzését követően 2013. december hónapban készült el a cég gyárcsarnoka. Az üzem termelésre való beüzemelése 2014 október elején került átadásra.

A lámpatestek felszerelése és karbantartása közvetlen módon további 159 fõ részére biztosít legalább 10 évre foglalkoztatást.

A fejlesztések hatása a társadalmi, természeti környezetre, települési és térségi szintű gazdasági hatás:

  • jelentõs számú munkahelyteremtés,
  • foglalkoztatási mutatók javítása,
  • hátrányos helyzetûek segítése (pályakezdõk, nõk, idõs korúak, romák számára munkahely biztosítása),
  • a város és a térség népesség megtartó erejének növelése,
  • helyi adó bevételek növelése, ezáltal
  • önkormányzati fejlesztések közvetett támogatása,
  • multiplikátor hatást kifejtve újabb vállalkozások létrehozásához vagy meglévõk megerõsítéséhez való hozzájárulás alvállalkozók bevonásával.

A berettyóújfalui kistérség a leghátrányosabb kistérségek egyike. A térségnek kedvezőtlenek a gazdasági mutatói, alacsony a vállalkozói aktivitás, magas a munkanélküliség. Ezzel próbálunk javítani az arányokon.

Két mûszakban 150 000 lámpatestet tudunk gyártani évente.

Egy mondatban összefoglalva: Egy teljes körû termékcsalád: STRIKE.

Berettyóújfalu, 2014. október

Mezei József
ügyvezetõ

Letölthetõ katalógusok és fotometriai fájlok


Copyright© Mezei-Vill Kft. 2008 | Codeedesign